Süt Sağma ve Saklama için Alınması Gereken Ürünler Nelerdir?

Emzirmek, bebeğinizi beslemenin her zaman en rahatı ve doğal metodu. Yanınızda bebeğiniz olduğu müddetçe hiçbirşeye ihtiyaç olmuyor. Ancak durum herzaman bu kadar kolay olmayabiliyor. Bazen bebeğinizden ayrı biryerde, seyahatte ya da işte olmanız gereken durumlar olabilir. Emziremeyeceğiniz için göğüslerinizdeki sütü boşaltmanın yolu süt sağmak olacaktır.

SÜT SAĞMAK İÇİN ÇANTAMDA NELER BULUNDURMALIYIM?

    1. Göğüs Pompası: Süt sağmak için kullanacağınız en önemli şey süt sağma pompanız olacak. *Doğru pompa seçimi için dikkat edilmesi gerekenler arasında ilk sırayı o pompanın sağma gücünün ayarlanabiliyor olması alıyor.
      *Elektrikli bir pompanın kullanımı manuellere göre çok daha kolay olacaktır. Manuel bir pompa tercih ederseniz tek elle sağabileceğiniz bir manuel pompa olmasına özen gösterin. *Zamandan tasarruf etmek isteyen annelere çiftli süt sağma pompası tavsiye edilir. Her göüs için ayrı ayrı zaman ayırmak yerine aynı anda iki göğsü boşaltmak size zaman kazandıracaktır.
      *Pompayı ev dışında da kullanacak anneler için pompanın kolay taşınabilir olması çok önemli. Ayrıca seyahat eden anneler için pompanın pille ve şarjla çalışabilir olması da önemli bir kriter.
      *Kolayca monte edilebilir ve temizlenebilir bir pompa tercih edin
      *Pompa, teninizle ve sütünüzle temas edeceği için üretilmiş olduğu maddelere de dikkat etmelisiniz…
    2. Emzirme örtüsü Ya da Şal: Süt sağarken omuzlarınıza alabileceğiniz bir örtü ya da şal olması önemli. Süt sağdığınız ortamda başkalarının olmasından ve yanlarında pompa ile süt sağıyor olmaktan rahatsızlık duyuyor olabilirsiniz. Bu tip durumlarda bir örtü ya da şal sizin daha rahat etmenizi sağlayacak. En önemlisi üzerinizi çıkardığınızda üşümemeniz ve sizi sıcak tutacak bir şal, hastalığa ortam yaratmamak açısından iyi olacak.
    3. Bebeğinizin Fotoğrafı: Emzirdiğiniz zaman, bebeğinizi göğsünüze aldıktan yaklaşık 2 dakika sonra süt akışı gerçekleşmeye başlar. Bazı anneler sütün salınmaya başlamasını karıncalanma ya da ısınma şekilde hissederken bazı anneler hissetmeyebilir. Sütün gelmeye başlamasını hissedin ya da hissetmeyin, bebeğin emme ve yutma hareketlerinin değişmesiyle süt akışının başladığını gözlemleyebilirsiniz. Bebeğinizin fotoğrafını, süt sağarken görebileceğiniz biryerde tutarsanız, sütünüzün daha rahat gelmeye başladığını gözlemleyeceksiniz.
    4. Süt Saklama Poşeti: En değerli varlığınız olan bebeğinize vereceğiniz sütü sağarken en doğru şekilde saklamanız onun sağlığı ve gelişimi için çok önemli. Ayrıca kullanacağınız poşetin size ne kadar pratiklik sağlayacağı hayatınızı ne kadar zorlaştırıp/kolaylaştıracağını da belirleyecek. Alışılagelmiş süt saklama poşetlerinden kullanmanız durumunda, çantanızda sütü içine sağabileceğiniz birkaç biberon bulundurmak durumundasınız. Sütünüzü pompadan biberona sağar sonra saklama poşetine aktarırsınız. Bu çok da hijyenik ve pratik bir süt sağma yöntemi olmayacaktır. Hem sütü transfer sırasında dökebilir, hem de havayla temas ettiği için süte enfeksiyon bulaşma riski olabilir. Ayrıca kirli biberonları ev dışında bir ortamda, tuvalet lavabolarında yıkamak ve sterilize edememek çok pratik ve hijyenik olmayacaktır.
      Kiinde Twist süt saklama poşetini kullanan anneler ara aparatlar sayesinde her marka pompadan sütü direkt Kiinde poşete sağabilir ve hemen buzdolabına koyabilir. Üstelik süt transferi olmayacağı için sütü döküp, ziyan etmek söz konusu olmayacak, yıkanması gereken herhangi bir bulaşık da çıkmayacak. Sütünüz hava ile temas etmeyeceğinden çok daha hijyenik şartlar altında sütünüzü sağıp saklamış olacaksınız.
      Sütü bebeğinize vereceğiniz zaman Kiinde poşeti süt transferi olmadan Kiinde biberona takıp bebeğinize içirebileceksiniz.Kiinde poşetler, annelik serüveninizin vazgeçilmezi haline gelecek.
    5. Göğüs Ucu Kremi: Emzirme ve süt sağma esnasında göğüs uçlarında çatlaklar ve tahribat oluşabilir. Bu tahribatlar genelde bebeğin emme esnasında memeyi doğru kavrayamaması, yanlış bir pozisyonda emzirilmesi ya da bebeğin göğüs ucunu ısırması nedeniyle gerçekleşebilir ve anneye acı veriyor olabilir. O nedenle süt sağma ve emzirme sonrasında göğüs ucu kremlerini kullanmak size konfor sağlayacak, zarar görmüş olan bölgenin onarılmasına yardımcı olacaktır.
    6. Hands-Free Süt Sağma Büstiyeri:

      Süt sağarken pompaları sürekli tutmak çok da kolay olmadığı gibi uzun vadede bileklerde ağrı ve rahatsızlıklara sebep olabilir. O nedenle süt sağma esnasında takabileceğiniz bir süt sağma büstiyeri hem ellerinizi boşta bırakarak bilek ağrılarını engelleyecek hem de süt sağdığınız süre içerisinde kitap okuyarak, bilgisayarda ya da telefonda işlerinizi yapmanızı sağlayarak zamanı daha etkin kullanabilmenize ortam yaratacaktır.

    7. Göğüs Pedi ya da Göğüs Kalkanı: Bebeğinizi emzirirken olabileceği gibi süt sağma esnasında da göğüsten süt sızıntısı olabilir. Süt sağarken özellikle tekli pompa kullanan anneler için yanlarında mutlaka göğüs pedi ya da sızan sütü biriktirebilecekleri bir göğüs kalkanı bulundurmaları tavsiye edilir. Böylece sızan sütü de değerlendirmiş olursunuz.
    8. Thermal Çanta: Sağdığınız sütleri soğuk bir şekilde, dökmeden evinize ulaştırmak, yeteri kadar soğuk olup olmadığından emin olmak en çok kafaları kurcalayan konulardan birisi.Bu noktada Kiinde Thermal Çanta herbiri buza değen 6 özel bölmesi, sütün devrilip dökülmemesi ve uzun süre sağladığı soğukluk ile annelerin imdadına yetişiyor.

    9. El Dezenfektanı& Islak Mendil: Hijyen süt sağma esnasında en çok önem verilmesi gereken konulardan birisi. Süt sağmaya başlamadan önce ve sütü sağdıktan sonra el dezenfektanını mutlaka kullanınız.
    10. Atıştırmalıklar ve Su: Süt sağmak çok enerji harcatan bir süreç. Anneler süt sağarken ya da sonrasında açlık hissedebilirler. Su ise sütün oluşmasındaki en önemli unsurlardan birisi. Dolayısıyla süt sağarken yanınızda su ve atıştırmalık olmasında fayda var.

 

İlgili Ürünler

Kiinde Foodii Ek Gıda Ürünleri

Kiinde Twist Termal Çanta

969,99 

Kiinde Foodii Ek Gıda Ürünleri

Kiinde Twist Pouches™ Süt Saklama Poşeti

279,99  dan başlayan fiyatlarla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir