Hastane Çantası Nasıl Hazırlanmalı, Neler Koymalı ?

Artık 9 aylık bir maceranın sonuna yaklaştınız ve bebeğinizle tanışacağınız gün yaklaştıkça heyecan ve sorular gittikçe artıyor. Bunlardan birisi de doğuma giderken hastaneye neler götürmeniz gerektiği. Bu yazıda size, bebeğinize ve eşinize gerekli olacaklar listesini bulacak ve hiçbir detayı atlamadığınızdan emin olarak hastane çantanızı hazırlayacaksınız.

Sizin İhtiyaçlarınız;

*Önden düğmeli, rahat 2 adet gecelik ve bir sabahlık: Bebeğinizi emzirirken önden düğmeli olan gecelikler çok daha pratik olacaktır. Normal doğum planlasanız da son dakikada yaşanabilecek bir değişiklik olabilir ve hastanede yapılacak rutin kontroller sırasında pijama yerine gecelik ile daha rahat edersiniz. Sabahlık ise üşüdüğünüzde ya da ziyaretçileriniz geldiğinde rahatça omuzunuza alabileceğiniz için kolaylık sağlayacaktır.

*Emzirme Sütyeni/Atleti ve Lohusa Çamaşırı: Hamilelik ve emzirme döneminde göğüsleriniz olduğundan daha büyük ve şişkin olacaktır. Normal bedeninizden bir büyük beden emzirme sütyeni ile rahat edersiniz. Şayet kışın doğum yapıyorsanız emzirme atleti daha sıcak tutacağı için geceliğin içine tercih edilebilir. Sezaryen doğum ihtimaline karşın yüksek belli lohusa külotlarından yanınızda 3-4 adet bulundurmakta fayda var.

*Göğüs Ucu Kremi, Göğüs Kalkanı ve Göğüs Pedi: Göğüs uçlarında, hamileliğin son dönemlerinde ve emzirme nedeniyle oluşabilecek göğüs ucu yaraları için göğüs ucu kremi; iyi kalite, sütü çamaşırınıza sızdırmayacak bir göğüs pedi ve göğüsü korumak ve sızan sütleri toplayıp ziyan olmasını engellemek için göğüs kalkanı alabilirsiniz. Göğüs ucunda doğum öncesi deformasyon başlarsa göğüs ucu kremini doğumdan önceki günlerde de kullanabilirsiniz.

*Çorap ve Terlik: Doğum sonrası ayaklarınız üşüyebilir özellikle sezaryen sonrasında çok ihtiyaç oluyor çoraba. Ayaklarınızı sıcacık tutacak birkaç çift çorap ve terliklerinizi almayı unutmayın. Dikişleriniz varsa hastanedeki terlikleri giymek için uğraşmak zor gelebilir, kendi rahat terliklerinizi almanızda fayda var.

*Emzirme Önlüğü: Bebeğinizi emzirirken odaya girenler olabilir. Daha rahat etmek isterseniz, emzirirken üzerinizi örtebileceğiniz bir önlük sizin daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır.

*Hatane Çıkışı İçin Rahat Kıyafetler: Taburcu olup bebeğinizle evinize gideceğiniz büyük gün için yanınıza dikişlerinizi zedelemeyecek rahat kıyafetler almayı unutmayın. Kışın doğum yapacaksanız, üşütmemeye özen gösterin.

*Kişisel Bakım Eşyalarınız: Doğum öncesi ve sonrasında fotoğraf çektireceksiniz ya da ziyaretçileriniz gelecek. Bakım eşyalarınızı yanınıza almayı unutmayın, biraz bakım size de kendisinizi daha iyi hissettirecektir!

Bebeğinizin İhtiyaçları;

*Hastane Çıkış Seti: Bu setlerin içinde genelde zıbın, tulum, başlık ve eldiven oluyor. Bu sete ek olarak 3 yedek tulum, 2 başlık, 2 çorap ve değişik yapıda eldiven almanızı tavisye ederiz, bazı çorap ve eldivenler bebeğin elinden ve ayağından sürekli çıkabiliyor. Bebeğinizin kıyafetlerini kirletmesi durumunda yanınızda yedek kıyafetlerinin bulunmasında fayda var.

*Bebek Bezi, Islak Mendil/Pamuk: Hastane size bebek bezi verecektir. Ancak özellikle kullanmak istediğiniz bir ürün varsa yanınıza almayı unutmayın. Ayrıca bebeğinizin altını temizlemek için, tercihinize göre ıslak mendil ya da su ile ıslatıp temizleyebileceğiniz pamuklardan alabilirsiniz.

*Biberon, Süt Saklama Poşeti: Doğum yapar yapmaz süt gelmeyebilir lütfen endişelenmeyin. Doğru beslenmek, uyku ve moral sütün artması için dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlar. Sütünüzü sağmanız gerekirse zaten az gelecek olan kıymetli sütün damlasını ziyan etmemek adına her marka pompaya uyumlu Kiinde sistemini yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz (hastane size pompa sağlayacaktır ve Kiinde ara aparatları hastane pompasına da uyumludur). Sütü direkt Kiinde poşete sağar, sonra Kiinde poşeti Kiinde biberona takarak bebeğinize verebilirsiniz. Süt olmazsa, formül mamayı Kiinde poşet içerisinde hazırlayıp, Kiinde biberonla bebeğinize verebilirsiniz. Hem çok pratik hem de en hijyenik şekilde bebeğinizin sütüne enfeksiyon taşımadan tertemiz içirmiş olursunuz. Detaylı incelemek için www.kiindeturkiye.com a mutlaka bakınız…

*Bebek Bakım Ürünleri: Bebeğiniz için tercih ettiğiniz şampuan, yağ ve pişik kremi hastanede ihtiyaç duyulacak ürünlerden olabilir

*Ana Kucağı, Battaniye, Müslin Bez: Evet büyük gün geldi ve çattı…Bebeğinizin özenle hazırladığınız evine ve odasına kavuşma vakti geldi…Hastaneden eve giderken bebeğinizin güvenli bir şekilde seyahat etmesi için arabaya ve pusete monte edilebilen bir araba koltuğu, üzerine örtebileceğiniz ve mevsime göre tercih edebileceğiniz bir battaniye veya müklin örtüyü yanınıza almayı unutmayın.

Eşinizin İhtiyaçları;

*Hastane ve doğum için gerekli evraklar, kimlikler, sigorta kağıtları

*Elektronik Aletler: Telefon şarj aletleri, fotoğraf makinesi, kamera

*Yedek kıyafet

Bebeğinize sağlıkla kavuşmanızı dileriz. Umarız bu liste size yardımcı olmuştur. Tecrübeleriniz doğrultusunda çantaya eklenmesinde fayda olduğuna inandığınız şeyler olursa lütfen yorumlarda diğer annelerle paylaşın…

İlgili Ürünler

Hastane Çantası Nasıl Hazırlanmalı, Neler Koymalı ?” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir